SavSK etusivu

Shakkilinkkejä

Suomalaisia shakkisivuja

Suomen Shakkiliitto
Viralliset sivut. Kilpailukutsut, tulokset, SELO-listat ...
SavSK SELO
Savonlinnan Shakkikerhon pelaajien SELO-luvut. Suora linkki shakkiliiton SELO-sivulle.
1.e4! (Kimmo Koskelan Shakkisivut)
Hämmästyttävän hyvä, ellei täydellinen suomalainen shakkisivusto! Täällä on kaikki: Uutiset, avaukset, peliarkisto, shakkisoftaa, pelimahdollisuus, viikon pulma jne. Vuonna 2009 uudessa osoitteessa uudella otsikolla "1.e4! Best by test" (tätähän me d4-pelaajat emme suostu uskomaan)
Shakkifoorumi
Foorumi shakin harrastajille. Ajankohtaista asiaa shakkiin liittyen, mahdollisuus kommentointiin ja keskusteluun. Ajoittain myös maltillisia ja hyvin perusteltuja mielipiteitä sekä älyllistä ajatustenvaihtoa - ajoittain kaikkea muuta.
ShakkiNet
Suomalaisen shakin ajankohtaissivusto
Kirjeshakkiliitto
Perinteisen postikorttipelaamisen lisäksi kirjeshakkia voi pelata myös sähköpostilla ja kirjeshakkiservereillä. Kirjeshakissa aikapulakin voi kestää tosi kauan!
Tehtäväniekat
Voiko kauneus olla shakissa tärkeämpää kuin kilpailu? Voi.
Teksti-TV shakkisivu
Yleisradion teksti-TV:n sivu 296
Sanomalehti Karjalaisen shakkipalsta
Karjalainen on Joensuussa ilmestyvä päivälehti, jolla on mainio shakkipalsta. Kirjoitukset painottuvat Joensuun Shakkikerhon tekemisiin ja pelien analysointiin.
Aapeli
Aapelissa on mahdollisuus pelata useita eri online-pelejä, mukaanlukien shakkia.
Avainsiirto
Tampesterilaisen Shakkilinnan opetusympäristö. Erinomaisen suositeltava etenkin nuoremmille sivuston pedagogisen otteen vuoksi. Eivätkä vanhemmatkaan kärsi täällä käynnistä.

Ulkolaisia shakkisivuja

FICS
Free Internet Chess Server tarjoaa mahdollisuuden pelata shakkia netissä Vaatii ilmaisen rekisteröinnin. Vapaamuotoisen pelaamisen lisäksi tarjolla on turnauksia, koulutusta, huipputurnausten seurantaa livenä ja paljon muuta.
Inte bara schack
Ruotsalainen, Lars Grahnin ylläpitämä blogi seuraa ja käsittelee shakkia monipuolisesti. Oikean sivustan Direktsändningar (Live) otsikon alla on yksi netin parhaista live-linkkilistoista, varsinkin videolähetyksistä kiinnostuneille.
Ruotsin shakkiliitto
Uutisia ruotsalaisista turnauksista ja pelaajista, ruotsiksi. Kannattaa vierailla ihan vaikka kielitaidon ylläpitämisen vuoksikin.
Schacksnack
Ruotsalaisen Lasse Thomassonin blogi, yllättäen ruotsiksi. Spesialiteettina loppupelejä pelattavalla laudalla; kolme yritystä ennen kuin oikea ratkaisu paljastetaan. Kannattaa vierailla ihan vaikka kielitaidon ylläpitämisen vuoksikin.
Chessbase News
Fritz ja Chessbase -ohjelmien valmistajan sivusto. Uutisia pääasiassa kansainvälisistä huipputurnauksista
ChessCafe.com
Kirja-arvosteluja ja mielenkiintoisa kolumneja avauksista, loppupeleistä, shakkihistoriasta jne.
ChessVibes
Hollantilaisen Peter Doggersin sivusto seuraa kansainvälisiä huipputurnauksia. Mikä erottaa ChessVibesin muista on Flash-videot. Pelaajahaastatteluja, turnaussalitunnelmaa, jälkianalyysia, ChessVibesin videokamera on aina siellä missä tapahtuu.
Chessville
Kuten sivun otsikkokin sanoo Chessvillessä on lähes kaikkea shakista. Ikävä kyllä helmien etsiminen on joskus vaikeaa linkkitulvan seasta. Kannattaa kuitenkin nähdä vaiva.
Susan Polgarin blogi
Suurmestari Polgarin blogi. Usein reaaliaikaisia kommentteja huippupeleistä. Susan raportoi paljon myös naisten ja lasten shakista.
The Chess Mind
Filosofi, shakkimestari ja -opettaja Dennis Monokroussosin blogi. Denniksellä on voimakkaita mielipiteitä ja usein erikoisia näkökantoja shakkiasioihin.
Chessdom
Englanninkielinen, alunperin bulgarialainen uutissivusto joka seuraa myös huipputapahtumia. Usein reaaliaikaista kommentointia kansainvälisiltä tai suurmestareilta.

Historian siipien havinaa

Allaoleva shakkilaudan muotoinen linkkikartta on kaikki mitä on jäljellä ihka ensimmäisestä SavSK:n sivusta kultaiselta 1900-luvulta. Useimmat sen linkeistä toimivat yhä mitä voidaan pitää pikku ihmeenä.

Suomalaisia shakkikerhoja www.shakki.net FIDE - www.fide.com Chessbase - www.chessbase.com New in chess - www.newinchess.com TWIC - maailman nopein shakkilehti - http://www.theweekinchess.com/ Suomen Keskusshakkiliitto - www.kolumbus.fi/shakkiliitto University of Pittsburgh - shakkiarkisto. www.pitt.edu/~schach

SavSK etusivu